Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek'te Kaz Yemeği” Gecesi

Erdek

Erdek Doğu Anadolu Serhat İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ikincisini düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeği renkli görüntülere sahne oldu.

Erdek Doğu Anadolu Serhat İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeği renkli görüntülere sahne oldu.
Yılda bir kez yapılan "Kaz Yemeği" gecesi yoğun katılımla gerçekleşti. Yöresel şarkılar ile şenlenen geceye katılanlar gönüllerince eğlendi.
Erdek Aleyna Seçkin Düğün Salonundaki geceye, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, TEMAD Erdek Şubesi Başkanı Ahmet Eraslan, ADD Erdek Şubesi yönetimi, dernek yöneticileri, üyeleri ile davetliler katıldı.
Kaz Yemeği Gecesi, dernek üyelerince hazırlanan kaz yemeğinin davetlilere sunulma-sıyla başladı. Kaz gecesinde özel pişirilen kaz etleri misafirlere ikram edilirken, yöresel sanatçıların söylediği müzikler geceye renk kattı.
Erdek Doğu Anadolu Serhat İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naci Aras, yemek servisinden sonra yaptığı konuş-mada, Kaz Yemeği gecesine ka-tılan misafirlere teşekkür etti. 

Erdek Doğu Anadolu Serhat İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin amacını, yöresel geleneklerini, örf ve adetlerini yaşatmak, sürdürebilmek, üyeler arasında dayanışma ve yardımlaşmayı güçlendirmek olarak açıklayan Aras, “Derneğimiz Doğu Anadolu’da yardım bekleyen okullara ve öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyim yardımında bulunmaktadır. Bu yardımlar derneğimiz kurulduğu günden bu yana devam etmekte olup bundan sonrada yapılmaya devam edecektir. İşte bu geceye katılarak yaptığınız yardımlarınızda ihtiyacı olan yerlere gönderilecektir.” diye konuştu.
Dernek Başkanı Aras`ın konuşmasından sonra, yöresel sanatçıların söylediği türküler ve halayların çekilmesi ile devam eden gecede yöresel gelenek olan 1 adet Pişirilmiş Kazın satışı açık artırmaya çıkarıldı.
Açık arttırmayı İşadamı Ali Çinal kazandı
Açık arttırmaya çıkarılan Kaz pişirilmiş olarak davetlilerin masalarında dolaştırılıp, 350 liradan satışına başlandığı ihalede, en son 775 lira teklif veren İşadamı Ali Çinal kazın sahibi oldu.
Açık arttırmayı kazanan Ali Çinal yaptığı konuşmasında, örf, adet ve geleneklerin sürmesi için böyle gecelerde bir araya gelmenin önemine vurgu yaptıktan sonra, Erdek Doğu Anadolu Serhat İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yönetici ve üyelerine bu geceyi düzenledikleri için teşekkür etti.
Geleneksel 2. Kaz Yemeği Gecesi, müzik öğretmeni Ali Kafes, Ayten Sarıözen ve Nevim Evcim`in seslendirdiği türkülerin söylenmesiyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı